Seminer Duyurusu

Seminer Duyurusu

Rüyalarda Arketipsel Paternler

Seminer, Zoom

10 Aralık 2022 Cumartesi

Saat: 17.00-18.00 (İstanbul Time)  

15.00-16.00 (Rome Time)

09.00-10.00 (New York Time)

 

Dr. Michael Conforti, Ph.D.

Jungiyen Analist, USA

 

Rüya, ruhun en gizli ve derin yerlerinde var olan küçük gizli bir kapıdır. Bu kapı, engin geceye, yani psişeye açılır. Psişe, henüz hiçbir ego-bilinci yokken var olandır ve ego-bilincimizin ne kadar uzaklara uzandığından bağımsız olarak psişe olarak kalacaktır.

C.G. Jung

Rüya, sadeliğiyle, bizimle doğal dünyadan türeyen bir dille iletişim kurmasıyla bizi derinden etkiler. Fransız besteci Eric Satie’nin müziğinin belirgin sadeliğinin etkisine benzer şekilde, biz büyüleniriz ve günlük yaşamın ötesinde bir aleme, belki ruhani olanın alnına götürülürüz. Sadece  Satie’s Gymnopedie’nin açılış kısmını dinlediğimizde bile, bestecinin zaten büyülendiğini ve perdenin ötesinde var olan dünyayı ifade eden müzik yaratmaya ihtiyaç duyduğunu hissederiz. Resim gibi, bu sesler ve ritimler, kendiliğin hareketini sağlar ve bizi hafifçe kutsal olanla ilişki içine taşır.

Rüyada, hayatın, büyümenin ve bitişlerin paternleri zengin kolektif bir dille açığa çıkar. Böylece rüya hayatımızdaki bir şeyin, belki bir ilişkinin, bir işin ya da bir tutumun, artık miadını doldurduğunu ve kendiliğin, ruhun yeniliğe ihtiyaç duyduğunu gösterir.

Carl G. Jung’a rüyaların neden günlük yaşamın diliyle değil de sembollerle konuştuğu sorulmuştur. Jung, böyle direkt bir iletişimin duymazlıktan gelinebileceğini belirterek ve kendiliğin, asırların ikonografik, piktoryal sesiyle, “Antik Ruhun” diliyle konuştuğunu söyleyerek bu soruya cevap vermiştir. Böylece insanlığın ebedi zamandan, resimler, sesler, kısa hikayeler ve sembollerle taşındığını bize hatırlatmıştır.

Satie ve Debussy’nin müziğinin ya da DaVinci ve Michelangelo’nun sanatının ihtişamı ve mutlak güzelliği hiç kelimelerle aktarılabilir mi?

Bu seminerde, arketipsel dünyaya ve rüya imgelerinin arketipsel anlamlarına kısa bir giriş yapılacaktır.

Dr. Michael Conforti, Ph.D. Hakkında

Michael Conforti, Ph.D.

USA

Jugiyen Analist, Assisi Enstitüsü’nün kurucusu ve yöneticisidir.C.G. Jung Institute of Boston ve C.G. Jung Foundation of New York’ta fakülte üyesidir. Uzun yıllar Antioch New England’ta Klinik Psikoloji Master ve Doktora programlarında kıdemli uzman fakülte üyesi olarak çalışmıştır.

Dr. Conforti, madde-psişe alanıdaki çalışmalarda öncü bir uzman olarak, arketipsel alan çalışmalarını ve Jungiyen psikoloji ve Yeni Bilimler arasındaki ilişkileri aktif bir şekilde araştırmaktadır.

Zürih C. G. Jung Enstitüsü ve Avustralya, Kanada, Kolombiya, Danimarka, Ekvator, İtalya, Rusya, Güney Amerika, Ukrayna ve Venezuela’daki Jungiyen kuruluşlarda, yaptığı çalışmaları ulusal ve uluslararası dinleyici kitlelerine sunmaktadır

Eşik Deneyimleri: Başlangıçların Arketipi (Threshold Experiences: The Archetype of Beginnings, 2007) ve Alan, Form ve Kader: Zihin, Doğa ve Psişedeki Paternler (Field, Form and Fate: Patterns in Mind, Nature and Psyche, 2002) adlı kitapların yazarıdır. Psychological PerspectivesThe San Francisco Jung Institute Library JournalRoundtable Press, World Futures: The Journal of General Evolution, and Spring Journal’da yayınlanan çeşitli makaleleri bulunmaktadır. Kitapları İtalyanca, Rusça’ya çevrilmiştir ve yakında İspanyolca’ya da çevrilecektir.

Dr. Conforti, Mystic, CT’ta özel kliniğinde çalışmalarına devam etmektedir ve bireylerle ve dünya çapındaki kuruluşlarla çalışmaktadır. İş dünyası, devlet kuruluşları ve film endüstrisinde danışmanlık yapmaktadır. Pride and Glory ve Elvis Anabelle adlı filmlerde senaryo danışmanı olarak çalışmıştır ve hala bazı televizyon dizilerinde senaryo danışmanı olarak çalışmaktadır. “Alan Teorisi” uygulamasıyla uluslararası sınır anlaşmazlıklarının çözülmesi için danışmanlık vermektedir. Budapeşte Üniversitesi ve Potsdam Üniversitesi tarafından kurulan fizikçi, biyolog ve dinamik sistem teorisyenlerinden oluşan 20 kişilik uluslararası grubun bir parçası olarak, enformasyonel alanların rolünü ve etkisini araştırmaktadır.

Association for the Advancement of Psychoanalysis tarasından kendisine Vision Award ödülü verilmiştir.

 

Eğitim Tarihi :

Tarih: 10 Aralık 2022 Cumartesi

Saat: 17.00-18.00 (İstanbul Time)

           15.00-16.00 (Rome Time)

           09.00-10.00 (New York Time)

Katılım ücretsizdir. 

Katılmak için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Zoom linki tarafınıza iletilecektir.

     

     

     

    Düzenleyen:

    Klinik Psikolog Nilüfer Demirhan
    Psikoterapist, Psikodramatist
    Uluslar Arası Grup Psikoterapileri ve Grup Süreçleri Derneği  (IAGP) Üst Düzey Yönetim Kurulu Üyesi
    IAGP Genç Profesyoneller Kürsü Başkanı
    IAGP Eğitim Komitesi Üyesi

    www.psikologniluferdemirhan.com
    E-mail: psikologniluferdemirhan@gmail.com
    Merkez Mah. Abide-i Hürriyet Cad. No: 207 Zambak Apt. Kat: 1 D: 4 Sisli Istanbul